Tsar B

Geplaatst op 5 oktober 2016 om 20:22 door Johan in Concertverslag

dsc02814

Voor een goed gevulde Rotonde begon Tsar B aan haar EP voorstelling in de Brusselse Botanique.

Voor wie ze niet kent, Tsar B brengt donkere melodische beats met een oosters tintje. Met 2 toetsenisten en een drummer aan haar zijde brengt zangeres Justine Bourgeus een show waar vooral zijzelf op de voorgrond treedt. De nummers worden gedragen door haar stem en vioolwerk. Die viool neemt ze af en toe eens vast als gitaar voor licht getokkel; maar meestal is het klassiek op de schouder om er donkere langere tonen uit te krijgen. Bij de nieuwere nummers kwam er zelfs geen viool aan te pas en was het voluit elektronisch.

dsc02754

Ik kon Swim, Myth en Escalate uit de setlist pikken, maar na het uitgebreid beluisteren van de EP kan ik sommige nummers nog altijd niet uit elkaar halen.

De cover van Tokyo Hotel’s Monsoon deed ook weer dienst. Dit popnummer tovert Tsar B mooi om naar hun eigen sound, waardoor het nummer volledig bij de andere nummers aansloot.

Op het einde werden we getrakteerd op een nieuwtje. Ik denk dat het Rattlesnake heet – misschien een nieuwe single binnenkort?

dsc02765

Tsar B verzorgde een prima concert waar ze schijnbaar zelf heel blij mee was – maar een beetje meer variatie zou soms welkom zijn; anderzijds zorgt de gelijkheid van de nummers wel voor een coherente en herkenbare sound.

Met een show van slechts 45 minuten was het wel snel gedaan. Tijd voor meer nummers en een volledig album? Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt voor Tsar B!

dsc02747

Eén gedachte over “Tsar B”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *